Recepty pro zdraví a krásu aneb Co už věděly naše babičky...

Milé návštěvnice a milí návštěvníci našich stránek, založili jsme pro vás novou kategorii a to takové staré dobré pravdy a rady, které už kdysi znaly naše babičky a my je dnes s úsměvem na rtech znovu objevujeme jako pravdivé :-) Doufáme, že v těchto článcích najdete další inspiraci pro váš růst a spokojený život:

Rady-pro-zdraví-x.doc.doc (186368)

Rady-pro-zdraví-2.x.doc.doc (466944)

 

Sedm koření pro pevné zdraví

Sedm-koreni-i-proti-rakovine.doc (35328)

 

Co nevíte o ovoci?

Dr. Stephen Mak
My všichni si myslíme že jíst ovoce znamená koupit ho, očistit a jen tak hodit do úst. Není to tak jednoduché, jak si myslíte. Je důležité vědět, kdy a jak ho jíst.
Jaký je správný způsob jezení ovoce?
Znamená to nejíst ovoce po jídle! Ovoce by se mělo jíst na prázdný žaludek.
Pokud tak jíte ovoce, bude to hrát hlavní roli při detoxikaci, dodávající vám velkou dávku energie na hubnutí a jiné životní aktivity.
Ovoce je velmi důležité jídlo.
Řekněme, že sníte dva krajíce chleba a pak plát ek ovoce. Ovoce je připraveno jít rovnou přes žaludek do střeva, ale je mu v tom zabráněno.
Mezitím všechno jídlo hnije a kvasí a mění se na kyselinu. Ve chvíli, když přijde ovoce do kontaktu s jídlem a trávicími šťávami, celá masa jídla se začne kazit.
Takže prosím jezte ovoce na prázdný žaludek nebo před jídlem! Slyšeli jste lidi se stěžovat-vždy když sním meloun, tak si říhnu, když sním durian, žaludek se mi nafoukne, když sním banán, musím utíkat na WC, atd.- nic z toho se nestane, když sníte ovoce na prázdný žaludek. Ovoce se mísí s jiným jídlem a produkuje plyn, a proto se váš žaludek nafoukne.
Šedivění vlasů, plešatění, výbuchy nervozity a tmavé kruhy pod očima, nic z toho se nestane, když jíte ovoce na prázdný žaludek.
Všechno ovoce se stává alkalické v našem žaludku, podle Dr.. Herberta Sheltona, který o tomto dělal výzkum.
Pokud jste si osvojili správné jezení ovoce, znáte tajemství krásy, dlouhověkosti, zdraví, energie, štěstí a normální váhy.
Když chcete pít džus, pijte jen čerstvý, ne z láhve. Nepijte ani ohřívaný džus. Nejezte upečené ovoce, protože vůbec nedostanete živiny. Dostanete jen chuť. Pečení ničí všechny vitamíny.
Ale jíst celé ovoce je lepší než pít džus. Pokud máte pít džus, pijte ho pomalu po doušcích, protože ho musíte nechat smíchat se slinami, než ho spolknete. Můžete jít na 3 denní rychlou očistu těla ovocem. Jezte jen ovoce a pijte jen džus během 3 dní a budete překvapen, když vám vaši přátelé řeknou, jak zářivě vypadáte!
KIWI
Malé ale mocné. Je dobrým zdrojem draslíku, magnezia, vitaminu E a vlákniny. Obsahuje dvakrát tolik vitamínu C než pomeranč.
JABLKO
Jablko denně v ás udrží od doktora.
Přestože jablko obsahuje málo vitamínu C, má antioxidanty a flavonoidy, které podporují aktivitu vitaminu C, což pomáhá snížit riziko rakoviny infarktu a mrtvice.
JAHODY
Ochranné ovoce. Jahody mají nejvyšší celkovou sílu antioxidantů mezi ovocem a chrání tělo před onemocněním rakovinou, ucpáním cév volnými radikály.
POME RANČ
Nejsladší medicína. Jedením 2-4 pomerančů denně se chráníte před chřipkou, vysokým cholesterolem, ledvinovými kameny a snižuje riziko vzniku rakoviny.
VODNÍ MELOUN
Nejchladnější hasič žízně. Skládá se z 92% vody, která je zabalena ve vysoké dávce glutathionu, což pomáhá imunitnímu systému. Také obsahují lykopen proti rakovině. Obsahují také vitamín C a draslík.

GUAVA A PAPAYA
Nejvyšší cena za vitamín C. Jsou jednoznačnými vítězi v soutěži o obsah vitamínu C..
Guava je také bohatá na vlákninu, která pomáhá při prevenci zácpy. Papaya je bohatá na karoten, ten pomáhá na očí.

Pití studené vody po jídle = rakovina!
Věříte tomu?? Pro t,y kteří rádi pijí studenou vodu: tento článek je pro Vás. Je dobré dát si šálek vody po jídle. Nicméně, studená voda ztužuje olejnaté věci, které jste snědli. Zpomalí to trávení. Když tento kal zreaguje s kyselinou, rozbije se a bude rychleji absorbována střevem než normální jídlo. Pak se přemění na tuky a povede to k rakovině. Nejlepší je pít horkou polévku nebo teplou vodu po jídle.